Pulpety z łopatki w jarzynach

Pulpety z łopatki w jarzynachPulpety z łopatki w jarzynach

Składniki:
40 dkg mielonej łopatki
1 jajko
1 ząbek czosnku
1/2 bułeczki
sól pieprz majeranek

Jarzyny
2 cukinie
4 pomidory
1/2 kalafiora
30 dkg fasoli szparagowej
sól

Wykonanie:
mielone mięso doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
dodajemy jajko odciśniętą bułeczkę masę mięsną mieszamy formujemy pulpety

Jarzyny
pulpety dajemy do wrzącej osolonej wody gotujemy 20 minut
pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry kroimy
do pulpetów dodajemy cukinię pomidory gotujemy 10 minut
opłukany kalafior fasolkę gotujemy osobno 10 minut
jarzyny zagrzewamy podajemy pulpetami

Polub Nas

 

Translate