Ciasto "Gargamel"

Ciasto "Gargamel"Ciasto "Gargamel"

Składniki:
1.5 szklanki mąki
1/2 kostki masła
2 łyżki miodu
2 jaja
1 łyżeczka sody
szczypta soli

Ciasto bakaliowe
4 jajka
3/4 szklanki cukru
1.5 szklanki mąki
1 szklanka bakalii
[rodzynki orzechy migdały ]
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu

Masa
2 szklanki mleka
1.5 kostki masła
1 szklanka cukru
1 budyń
1 łyżka mąki pszennej
1 czekolada

Wykonanie
mąkę mieszamy z masłem dodajemy sodę cukier jajka miód
wyrabiamy ciasto dzielimy na  2 części dajemy do formy 25 x 30
wyłożone papierem do pieczenia pieczemy 2 placki 180 st

Ciasto bakaliowe
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy
przesianą mąkę z sodą cynamonem pokrojone bakalie
dolewamy olej ciasto mieszamy dajemy
do formy 25 x 30 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 40 minut w 180 st

Masa
budyń mąkę mieszamy w 1 szklance mleka dolewamy
do gotującego się mleka mieszamy budyń gotujemy 3 minuty
masło z cukrem ucieramy do białości dodajemy
po łyżce zimnego budyniu ucieramy na puszysty krem
placek miodowy smarujemy kremem dajemy ciasto bakaliowe
smarujemy kremem przykrywamy ciastem miodowym
wierzch ciasta smarujemy kremem polewamy rozpuszczoną czekoladą

Polub Nas

 

Translate