Fasolka szparagowa z wędliną

Fasolka szparagowa z wędlinąFasolka szparagowa z wędliną

Składniki:
1/2 kg fasolki szparagowej
6 pomidorów
2 cebule
2 ząbki czosnku
40 dkg wędliny
20 dkg boczku wędzonego
sól pieprz papryka majeranek
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
3 łyżki tłuszczu

Wykonanie:
fasolkę płuczemy odcinamy końce kroimy na 3 cm kawałki
gotujemy 10 minut w osolonej wodzie
z liściem laurowym zielem angielskim fasolkę odsaczamy
cebulę boczek kroimy w kosteczkę podsmażamy z wędliną
pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry kroimy
warzywa dajemy do garnka podlewamy niewielką ilością wody
dusimy 10 minut pod przykryciem doprawiamy
solą pieprzem papryką majerankiem zmiażdżonym czosnkiem

Polub Nas

 

Translate