Składniki:
1.5 szklanki mąki pszennej
1/2 kostki margaryny
1 żółtko
3 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa
1.5 szklanki mleka
1 budyń
1 kostka masła
1/2 szklanki cukru pudru
Mus malinowy
3 szklanki musu malinowego
7 łyżeczek żelatyny
1/2 szklanki cukru
Śmietana
1/2 litra śmietany 30 %
3 łyżeczki żelatyny
4 łyżki cukru pudru
płatki migdałowe
Wykonanie:
mąkę przesianą z proszkiem siekamy nożem z margaryną
dodajemy śmietanę żółtko wyrabiamy
mąkę przesianą z proszkiem siekamy nożem z margaryną
dodajemy śmietanę żółtko wyrabiamy
dajemy do lodówki na 1/2 godziny
ciasto wałkujemy dajemy na blaszkę 25 x 30 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st na złoty kolor około 25 minut
Mus
maliny płuczemy na sitku pod bieżącą wodą
ciasto wałkujemy dajemy na blaszkę 25 x 30 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st na złoty kolor około 25 minut
Mus
maliny płuczemy na sitku pod bieżącą wodą
osuszamy miksujemy z cukrem
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
dodajemy maliny mieszamy
Krem
budyń gotujemy na mleku
masło ucieramy z cukrem do białości
Krem
budyń gotujemy na mleku
masło ucieramy z cukrem do białości
dodajemy po łyżce zimnego budyniu
masę ucieramy na puszysty krem
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
masę ucieramy na puszysty krem
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy płynną żelatynę masę mieszamy
Ciasto smarujemy kremem wykładamy tężejący mus
a na niego dajemy bitą śmietanę
wierzch posypujemy płatkami migdałowymi
Ciasto smarujemy kremem wykładamy tężejący mus
a na niego dajemy bitą śmietanę
wierzch posypujemy płatkami migdałowymi