Sernik na zimno z malinami
Składniki:
4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ser
1/2 kg malin
2 serki homogenizowane[ 150 g]
3/4 litra śmietany 30 %
7 łyżeczek żelatyny
6 łyżek cukru pudru
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem
ciasto mieszamy wykładamy do formy 25 x 30
ciasto mieszamy wykładamy do formy 25 x 30
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 35 minut w 180 st
Ser
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
pieczemy 35 minut w 180 st
Ser
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy cukrem na sztywno
dodajemy serek śmietanę płynną żelatynę maliny mieszamy
masę wykładamy na biszkopt
[maliny płuczemy na sitku pod bieżącą wodą osuszamy]
sernik dajemy do lodówki na kilka godzin
[maliny płuczemy na sitku pod bieżącą wodą osuszamy]
sernik dajemy do lodówki na kilka godzin