Pasztet z kurczaka


Pasztet z kurczakaPasztet z kurczaka

Składniki:
1 kurczak
30 dkg wątróbki
1 cebula
1 bułka
3 jajka
sól pieprz liść laurowy ziele angielskie
gałka muszkatowa majeranek
pęczek woszczyzny
rosół

Wykonanie:
opłukane kurczaka kroimy na kawłki gotujemy z woszczyzną
w osolonej wodzie z liściem laurowym zielem angielskim
cebule kroimy w kostkę podsmażamy
bułkę moczymy w mleku odciskamy
mięso obieramy z kości mielimy z wątróbką cebulą bułką
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem gałką majerankiem
dodajemy jajka masę dokładnie mieszamy
[o ile masa jest za sucha dodajemy rosółu]
przekładamy dajemy do formy keksowej
wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy 45 minut w 180 st

Polub Nas

 

Translate