Ciasto "Knoppers"

Ciasto "Knoppers"
Ciasto "Knoppers"

Składniki:
7 jajek
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka orzechów mielonych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
2 suche wafle

Biszkopty jasny
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem
2 szklanki mleka
1 bułka
2 kostki masła
15 dkg kokosu

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy orzechy obie mąki przesiane z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30 wyłożonej papierem do pieczenia
układamy suchy wafel a na niego wykładamy ciasto orzechowe
pieczemy 2 placki w 180 st około 25 minut

Biszkopt jasny pieczemy tak samo jak orzechowy

Krem
gotujemy mleko dodajemy bułkę kokos masę dokładnie mieszamy
masło z cukrem ucieramy do białości dodajemy po łyżce zimnej masy ucieramy na puszysty krem
ciasto orzechowe smarujemy kremem dajemy jasny biszkopt krem ciasto orzechowe
wierzch smarujmy kremem posypujemy kokosem ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki

Polub Nas

 

Translate