Racuchy kakaowe z jagodami

Racuchy kakaowe z jagodamiRacuchy kakaowe z jagodami

Składniki:
3 szklanki mąki
1.5 szklanki mleka
1 łyżka kakao
3 łyżki cukru
3 jajka
1 cukier waniliowy
odrobina sól
5 dkg drożdży
olej

Serek jagodowy
15dkg serka homogenizowanego
20 dkg jagód
3 łyżki cukru pudru
wszystkie składniki mieszamy

Wykonanie:
2 łyżki letniego mleka cukier drożdże mieszamy
rozczyn zostawiamy na 10 minut
do mąki dajemy kakao rozczyn utarte jajka z cukrem mleko
ciasto mieszamy zostawiamy w ciepłem miejscu na 30 minut
racuchy kładziemy łyżką smażymy na rozgrzanym oleju
posypujemy cukrem pudrem podajemy z serkiem jagodowym

Polub Nas

 

Translate