Ciasto kakaowe z brzoskwinią i kokosem
Składniki:
5 żółtek
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
3/4 kostki margaryny
2 łyżki kakao
1/2 szklanki jogurtu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 brzoskwiń
Kokos
5 białek
1.5 szklanki kokosu
3/4 szklanki cukru pudru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
opłukane brzoskwinie zalewamy wrzącą wodą
obieramy ze skóry kroimy w cząstki
Ciasto
margarynę ucieramy z cukrem
Ciasto
margarynę ucieramy z cukrem
dodajemy po jednym żółtku kakao mąkę z proszkiem
dolewamy jogurt ciasto bardzo dokładnie mieszamy
dajemy na blaszkę 30 x 25 cm wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto układamy cząstki brzoskwiń zapiekamy w 180 st 25 minut
Kokos
białka ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy jogurt ciasto bardzo dokładnie mieszamy
dajemy na blaszkę 30 x 25 cm wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto układamy cząstki brzoskwiń zapiekamy w 180 st 25 minut
Kokos
białka ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy kokos mąkę ziemniaczaną masę mieszamy
kokos wykładamy na podpieczone
kokos wykładamy na podpieczone
ciasto pieczemy 25 minut w 180 st