Zalewane naleśniki z szynką i serem
Składniki:
2 szklanki mąki
3 jajka
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
1/3 łyżeczki soli
olej
Farsz
12 plasterków sera żółtego
12 plasterków szynki
Wykonanie:
mleko wodę jajka mąkę łączymy roborem miksujemy 3 minuty
ciasto zostawiamy na 30 minut
na rozgrzaną patelnię z tłuszczem
wlewamy jedną warstwę ciasta
układamy plasterki szynki sera szynki zalewamy ciastem
naleśniki odwracamy smażymy z obu stron na złoty kolor
Składniki:
2 szklanki mąki
3 jajka
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
1/3 łyżeczki soli
olej
Farsz
12 plasterków sera żółtego
12 plasterków szynki
Wykonanie:
mleko wodę jajka mąkę łączymy roborem miksujemy 3 minuty
ciasto zostawiamy na 30 minut
na rozgrzaną patelnię z tłuszczem
wlewamy jedną warstwę ciasta
układamy plasterki szynki sera szynki zalewamy ciastem
naleśniki odwracamy smażymy z obu stron na złoty kolor