Tort omletowy z pieczarkami


Tort omletowy z pieczarkamiTort omletowy z pieczarkami

Składniki:
12 jajek
3 łyżki mąki
sól pieprz
3 łyżki masła

Farsz
80 dkg pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany
10 dkg sera żółtego
sól pieprz tymianek
garść koperku
4 łyżki masła

Wykonanie:
obrane pieczarki kroimy podsmażymy na maśle z cebulą czosnkiem
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem dodajemy śmietanę
pieczarki chwilę dusimy na koniec dajemy posiekany koperek

Omlet
Smażymy 3 omlety oddzielnie
4 jajka roztrzepujemy dodajemy 1 łyżkę mąki sól pieprz masę mieszamy
na rozgrzaną patelnię dajemy masło wlewamy masę jajeczną
omlet smażymy 4 minuty odwracamy zdejmujemy na gorący nakładamy 1/2 pieczarek
trzeci omlet układamy na wierzch posypujemy startym serem zapiekamy w 200 st

Polub Nas

 

Translate