Miętowy sernik na zimno

Miętowy sernik na zimnoMiętowy sernik na zimno

Składniki:
1/2 kg sera białego
1/2 kostki masła
1/2 litra śmietany kremówki
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
2 galaretki agrestowe
7 łyżeczek żelatyny
10 dkg cukierków miętowych
biszkopy

Wykonanie:
cukierki zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody podgrzewamy
mielony ser ucieramy z masłem cukrem na puszystą masę
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem dodajemy do sera śmietanę
płynną żelatynę rozpuszczone cukierki masę mieszamy
formę wykładamy foilą spożywczą układamy biszkopty
na biszkopty dajemy masę serową
[biszkopty można nasączyć alkoholem lub wodą z cytryną]
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody mieszamy
sernik zalewamy tężejącą galaretką dajemy do lodówki na parę godzin
Ciasto bez pieczenia

Polub Nas

 

Translate