Duszona wołowina z bakłażanem

Duszona wołowina z bakłażanemDuszona wołowina z bakłażanem

Składniki:
1 kg mięsa wołowego gulaszowego
2 cebule
2 ziarenka ziela angielskiego
1 liść laurowy
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
sól pieprz słodka papryka
1 bakłażan
3 pomidory

Wykonanie:
umyte mięso kroimy w kostkę obsmażamy z cebulą
dodajemy liść laurowy ziele angielskie
podlewamy wodą dusimy pod przykryciem około 2 godzin
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem papryką
do miękkiego mięsa dodajemy pokrojone
pomidory bakłażana gotujemy 15 minut
opłukanego obranego bakłażana kroimy w słupki
oprószamy solą zostawiamy na 20 minut
osuszamy ręcznikiem papierowym
pomidory zalewamy wrzącą wodą
obieramy ze skóry kroimy w kostkę

Polub Nas

 

Translate