Ciasto z kokosem "Hawana"
Składniki:
5 jajek
5 łyżek mąki
5 łyżek cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kokos
5 białek
1/2 szklanki cukru pudru
20 dkg kokosu
1 łyżką mąki ziemniaczanej
Krem
1 szklanka syropu z ananasa
1 budyń
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru
6 krążków ananasa
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 190 st 25 minut
Kokos
białka ubijamy z cukrem dodajemy kokos mąkę masę mieszamy dajemy na blaszkę
wyłożoną papierem do pieczenia pieczemy w 180 st na złoty kolor
Krem
budyń gotujemy na 1.5 szklanki syropu z ananasa studzimy
masło ucieramy z cukrem do białości dodajemy po łyżce budyniu
masę ucieramy na puch mieszamy z pokrojonym ananasem
biszkopt smarujemy kremem dajemy ciasto z kokosowe