Składniki:
5 jajek
5 łyżek mąki pszennej
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa malinowa
1/2 litra śmietany 30 %
5 łyżek mąki pszennej
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa malinowa
1/2 litra śmietany 30 %
3 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
2 cukry waniliowe
2 galaretki malinowe
1 dżem malinowy
3 łyżeczki żelatyny
2 cukry waniliowe
2 galaretki malinowe
1 dżem malinowy
Śmietana
3/4 litra śmietany 30 %
4 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
3 łyżeczki żelatyny
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem mieszamy
ciasto dajemy do formy 30 x25 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 30 minut
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
1/2 litra śmietany ubijamy z obiema cukrami
dodajemy płynną żelatynę masę mieszamy
Masa malinowa
2 galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy tężejącą galaretkę masę mieszamy
biszkopt smarujemy dżemem malinowym
wykładamy masę malinową na nią śmietanę
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem mieszamy
ciasto dajemy do formy 30 x25 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 30 minut
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
1/2 litra śmietany ubijamy z obiema cukrami
dodajemy płynną żelatynę masę mieszamy
Masa malinowa
2 galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy tężejącą galaretkę masę mieszamy
biszkopt smarujemy dżemem malinowym
wykładamy masę malinową na nią śmietanę
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny