Ciasto bez pieczenia "3 Bit owocowe"
Składniki:
40 szt herbatników
Śmietana
3/4 litra śmietany 30 %
4 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
1/2 startej czekolady
Masa budyniowa
1 litr mleka
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 kostka masła
4 łyżki cukru pudru
Mus truskawkowy
3 szklanki musu truskawkowego
1/2 szklanki cukru
8 łyżeczek żelatyny
Wykonanie:
obie mąki mieszamy w 1 szklance mleka
Składniki:
40 szt herbatników
Śmietana
3/4 litra śmietany 30 %
4 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
1/2 startej czekolady
Masa budyniowa
1 litr mleka
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 kostka masła
4 łyżki cukru pudru
Mus truskawkowy
3 szklanki musu truskawkowego
1/2 szklanki cukru
8 łyżeczek żelatyny
Wykonanie:
obie mąki mieszamy w 1 szklance mleka
dolewamy do gotującego się mleka mieszamy
budyń gotujemy 3 minuty studzimy
masło ucieramy z cukrem dodajemy po łyżce zimnego budyniu
budyń gotujemy 3 minuty studzimy
masło ucieramy z cukrem dodajemy po łyżce zimnego budyniu
ucieramy na puszysty krem
Mus
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
Mus
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
dodajemy do musu masę mieszamy
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
dodajemy do musu masę mieszamy
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę masę mieszamy
formę 30 x 25 wykładamy folią spożywczą
formę 30 x 25 wykładamy folią spożywczą