Tort "Pawłowej"

Tort "Pawłowej"Tort "Pawłowej"

Składniki:
6 białek
1/2 szklanki cukru pudru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki octu

Krem
25 dkg serka mascarpone
200 ml śmietany kremówki
1 czekolada biała
4 połówki brzoskwiń
1/2 szklanki jagód
garść czerwonej porzeczki

Wykonanie:
białka ubijamy na puszystą pianę dodajemy cukier
dalej ubijamy piana powinna być lśniąca wsypujemy
mąkę dolewamy ocet masę delikatnie mieszamy
dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 120 st 20 minut
a następnie suszymy 3 godziny w 80 st

Masa
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do miseczki
podgrzewamy na garnku z wrzącą wodą
śmietanę ubijamy z cukrem dodajemy
płynną czekoladę serek masę mieszamy
na bezę nakładamy masę dajemy owoce dekorujemy

Polub Nas

 

Translate