3 szklanki mąki pszennej
5 żółtek
1/2 szklanki cukru pudru
1 łyżka śmietany kwaśnej
1 kostka margaryny
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
5 żółtek
1/2 szklanki cukru pudru
1 łyżka śmietany kwaśnej
1 kostka margaryny
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
sól
Rabarbar
1/2 kg rabarbaru
2 łyżki bułki tartej
1/2 kg rabarbaru
2 łyżki bułki tartej
cukier do smaku
cynamon
cynamon
opłukany i obrany rabarbar kroimy na plasterki
oprószamy cukrem cynamonem bułką tartą
Pianka
5 białek
1 szklanka cukru
1 budyń waniliowy
Wykonanie:
mąkę z margaryną siekamy nożem
Pianka
5 białek
1 szklanka cukru
1 budyń waniliowy
Wykonanie:
mąkę z margaryną siekamy nożem
dodajemy żółtka śmietanę oraz proszek
ciasto wyrabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
dzielimy na 2 części do mniejszej części ciasta dodajemy kakao mieszamy
Pianka
białka ubijamy z cukrem na sztywno
ciasto wyrabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
dzielimy na 2 części do mniejszej części ciasta dodajemy kakao mieszamy
Pianka
białka ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy budyń masę delikatnie mieszamy
ciasto wykładamy na blaszkę 17 x 27 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto dajemy rabarbar a na niego wykładamy piankę
na wierzch kruszymy pozostałe ciasto kakaowe
pieczemy 40 minut w 180 st
ciasto wykładamy na blaszkę 17 x 27 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto dajemy rabarbar a na niego wykładamy piankę
na wierzch kruszymy pozostałe ciasto kakaowe
pieczemy 40 minut w 180 st