Galaretka z kurzych łapek z jarzynami

Galaretka z kurzych łapek z jarzynami
Galaretka z kurzych łapek z jarzynami

Składniki:
1.5 kg łapek z kurczaka
1 brokuł
30 dkg brukselki
1 puszka czerwonej fasoli
1 cytryna
2 ząbki czosnku

Wykonanie:
umyte i oczyszczone łapki z kurczaka gotujemy 3 godziny
w osolonej wodzie z liściem laurowym zielem angielskim
wywar przecedzamy doprawiamy pieprzem sokiem z cytryny czosnkiem
opłukany brokuł dzielimy na różyczki gotujemy z brukselką 10 minut w osolonej wodzie
foremkę wykładamy folią spożywczą dajemy opłukaną fasolę układamy brokuł brukselkę
zalewamy tężejącym wywarem dajemy do lodówki na kilka godzin formę z galaretką odwracamy

Polub Nas

 

Translate