Mój kanał na YouTube

Translate

Biszkopt z masą maślaną i dżemem

Biszkopt z masą maślaną i dżememBiszkopt z masą maślaną i dżemem

Składniki:
6 jajek
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka octu
odrobina soli

Krem
1.5 kostki  masła
2 szklanki cukru pudru
3 łyżki mleka
1 dżem truskawkowy
1/2 białej czekolady

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy
ocet obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 20
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 35 minut

Krem
masło ucieramy do białości dodajemy po łyżce mleka cukier
masę ucieramy na puszysty krem
biszkopt kroimy na 3 części smarujemy dżemem kremem
wierzch ciasta smarujemy kremem posypujemy startą czekoladą