Gulasz podrobowy
Składniki:
1/2 kg żołądków z drobiu
1/2 kg serduszek z drobiu
1 marchewka
1/2 puszki groszku zielonego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 cebula
1 łyżka mąki
1 łyżka tłuszczu
sól pieprz majeranek
2 liści laurowe ziele angielskie
3 szklanki wywaru z drobiu
Wykonanie:
żołądki serduszka płuczemy pod bieżącą wodą obieramy
gotujemy w osolonej wodzie z liściem laurowym zielem angielskim
cebulę kroimy kostkę podsmażamy dodajemy pokrojone żołądki serduszka
zalewamy wywarem tak aby były zakryte gotujemy 10 minut
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
sos zagęszczamy mąką mieszamy mąkę w 1/3 szklanki wody
dodajemy koncentrat pomidorowy odsączony groszek pokrojoną marchewkę
gulasz zagotowujmy podajemy : z kaszą , ryżem lub pieczywem