Gulasz podrobowy

Gulasz podrobowyGulasz podrobowy

Składniki:
1 kg żołądków z drobiu
1/2 kg serduszek z drobiu
2 marchewki ugotowane
1 puszka groszku zielonego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 cebula
2 łyżki mąki
sól pieprz maggi majeranek
2 liści laurowe ziele angielskie
3 szklanki wywaru z drobiu

Wykonanie:
żołądki serduszka płuczemy pod bieżącą wodą
obieramy gotujemy w osolonej wodzie do miękkości
cebulę kroimy kostkę podsmażamy dodajemy
pokrojone żołądki serduszka zalewamy wywarem
tak aby były zakryte gotujemy 10 minut z przyprawami
solą pieprzem majerankiem liściem laurowym zielem angielskim
gulasz zagęszczamy mąką zagotowujemy
[1 łyżkę mąki mieszamy w  1/3 szklanki wody ]
dodajemy koncentrat pomidorowy
odsączony groszek pokrojoną marchewkę

Polub Nas

 

Translate