Mój kanał na YouTube

Translate

Biszkopt z serkiem i malinami

Biszkopt z serkiem i malinamiBiszkopt z serkiem i malinami

Składniki:
6 jajek
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki oleju

Krem
1/2 kg serka mascarpone
1/2 litra śmietany 30 %
3/4 szklanki cukru pudru
30 dkg malin
4 łyżeczki żelatyny


Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem dolewamy olej
ciasto mieszamy dajemy do formy 25 x 30 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 190 st około 40 minut

Krem
maliny płuczemy na sitku pod bieżąca wodą osuszamy
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody 
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem 
dodajemy serek żelatynę masę mieszamy
biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem układamy maliny
wierzch dekorujemy kremem malinami 
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin