Żeberka z polentą


Żeberka z polentą
Żeberka z polentą

Składniki:
1 kg żeberek wieprzowych
3 ząbki czosnku
1 cebula
sól pieprz majeranek
1 łyżka tłuszczu

Polenta
3 szklanki bulionu z drobiu
5 dkg sera żółtego
1.5 szklanki kaszy kukurydzianej
1 łyżka zielonej pietruszki
sól pieprz maggi
2 łyżki tłuszczu

Wykonanie:
opłukane żeberka nacieramy solą pieprzem majerankiem czosnkiem
obsmażamy na tłuszczu z cebulą podlewamy wodą
dusimy pod przykryciem do miękkości około 1.5 godziny

Polenta
zagotowujemy bulion dosypujemy kaszę mieszamy gotujemy 5 minut
doprawiamy solą maggi dodajemy starty ser pokrojoną zieloną pietruszkę
polentę mieszamy podajemy z żeberkami

Polub Nas

 

Translate