Składniki:
5 jajek
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki mielonego maku
1/2 szklanki kokosu
3/4 szklanki cukru
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
1 kostka masła
1.5 szklanki mleka
1 budyń
1/2 szklanki cukru
2 galaretki brzoskwiniowe
1 puszka brzoskwiń
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mak kokos mąkę z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy na blaszkę 30 x 25 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st 35 minut
Galaretka
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Masa
budyń gotujemy na na mleku
masło ucieramy z obiema cukrami do białości dodajemy
po łyżce zimnego budyniu ucieramy na puszysty krem
biszkopt smarujemy kremem dajemy pokrojone brzoskwinie
zalewamy tężejącą galaretką
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
ciasto delikatnie mieszamy dajemy na blaszkę 30 x 25 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st 35 minut
Galaretka
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Masa
budyń gotujemy na na mleku
masło ucieramy z obiema cukrami do białości dodajemy
po łyżce zimnego budyniu ucieramy na puszysty krem
biszkopt smarujemy kremem dajemy pokrojone brzoskwinie
zalewamy tężejącą galaretką
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin