Pulpety w sosie słodko kwaśnym

Pulpety w sosie słodko kwaśnymPulpety w sosie słodko kwaśnym

Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego z indyka
1 jajko
1 bułeczka
sól pieprz słodka papryka
2 cebule
3 ząbki czosnku
4 krążki ananasa
1/2 cytryny
4 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki mąki
2 łyżki tłuszczu

Wykonanie:
mielone mięso łączymy z odciśniętą bułką podsmażoną cebulą
dodajemy jajko sól pieprz paprykę wyrabiamy masę mięsną
formujemy pulpeciki gotujemy w osolonej wodzie 25 minut
Sos
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy
podlewamy 2 szklankami wywaru z pulpetów
dodajemy koncentrat pomidorowy pokrojony ananas
doprawiamy solą pieprzem papryką sokiem z cytryny
zagęszczamy wodą z mąką sos zagotowujemy
podajemy z pulpetami

Polub Nas

 

Translate