Naleśniki pieczone z kapustą i pieczarkami

Naleśniki pieczone z kapustą i pieczarkamiNaleśniki pieczone z kapustą i pieczarkami

Składniki:
3 jajka
1/2 szklanki wody mineralnej
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki maślanki
2 szklanki mąki
sól pieprz

Farsz
10 dkg boczku wędzonego
1 cebula
30 dkg kapusty kiszonej ugotowanej
30 dkg pieczarek
sól pieprz kminek

Wykonanie:
składniki ciasta naleśnikowego miksujemy robotem
doprawiamy solą pieprzem mieszamy
ciasto dajemy na blaszke wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy 15 minut w 190 st zwijamy w rulon
Farsz
boczek kroimy w kosteczke podsmażamy z cebulą i pieczarkami
dodajemy pokrojoną kapustę doprawiamy solą pieprzem kminkiem
ciasto smarujemy farszem zwijamy kroimy na kawałki

Polub Nas

 

Translate