Naleśniki pieczone z kapustą i pieczarkami
Składniki:
3 jajka
1/2 szklanki wody mineralnej
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki maślanki
2 szklanki mąki
sól pieprz
Farsz
10 dkg boczku wędzonego
1 cebula
30 dkg kapusty kiszonej ugotowanej
30 dkg pieczarek
sól pieprz kminek
Wykonanie:
składniki ciasta naleśnikowego miksujemy robotem
doprawiamy solą pieprzem mieszamy
ciasto dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy 15 minut w 190 st zwijamy w rulon
Farsz
boczek kroimy w kosteczkę podsmażamy z cebulą i pieczarkami
dodajemy pokrojoną kapustę
Składniki:
3 jajka
1/2 szklanki wody mineralnej
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki maślanki
2 szklanki mąki
sól pieprz
Farsz
10 dkg boczku wędzonego
1 cebula
30 dkg kapusty kiszonej ugotowanej
30 dkg pieczarek
sól pieprz kminek
Wykonanie:
składniki ciasta naleśnikowego miksujemy robotem
doprawiamy solą pieprzem mieszamy
ciasto dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy 15 minut w 190 st zwijamy w rulon
Farsz
boczek kroimy w kosteczkę podsmażamy z cebulą i pieczarkami
dodajemy pokrojoną kapustę
doprawiamy solą pieprzem kminkiem
ciasto smarujemy farszem zwijamy kroimy na kawałki
ciasto smarujemy farszem zwijamy kroimy na kawałki