Wołowina w kapuście pekińskiej
Składniki:
1 kapusta pekińska
80 dkg mielonego mięsa wołowego
1 papryka czerwona
sól pieprz bazylia
1 ząbek czosnku
2 łyżki masła
1 cebula
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 szklanka bulionu
Wykonanie:
opłukaną kapustę pekińską gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie oddzielamy kolejno liście
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle
Składniki:
1 kapusta pekińska
80 dkg mielonego mięsa wołowego
1 papryka czerwona
sól pieprz bazylia
1 ząbek czosnku
2 łyżki masła
1 cebula
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 szklanka bulionu
Wykonanie:
opłukaną kapustę pekińską gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie oddzielamy kolejno liście
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle
do mięsa dajemy pokrojoną paprykę cebulę
doprawiamy solą pieprzem bazylią zmiażdżonym czosnkiem
farsz dokładnie mieszamy
doprawiamy solą pieprzem bazylią zmiażdżonym czosnkiem
farsz dokładnie mieszamy
rozkładamy liście kapusty dajemy farsz
gołąbki ściśle zwijamy układamy w garnku podlewamy
bulionem połączonym z koncentratem pomidorowym
dusimy około 50 minut pod przykryciem
gołąbki ściśle zwijamy układamy w garnku podlewamy
bulionem połączonym z koncentratem pomidorowym
dusimy około 50 minut pod przykryciem