Gulasz wołowy z puree ziemniaczanym
Składniki:
1 kg mięsa wołowego
2 cebule
2 ziarenka ziela angielskiego
1 liść laurowy
2 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz słodka papryka
2 łyżki mąki
Wykonanie:
umyte mięso kroimy w dużą kostkę
oprószamy mąką obsmażamy z cebulą
dodajemy liść laurowy ziele angielskie
doprawiamy solą pieprzem papryką zmiażdżonym czosnkiem
podlewamy wodą dusimy do miękkości około 3 godzin
gulasz podajemy purre ziemniaczanym przepis tutaj
Składniki:
1 kg mięsa wołowego
2 cebule
2 ziarenka ziela angielskiego
1 liść laurowy
2 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz słodka papryka
2 łyżki mąki
Wykonanie:
umyte mięso kroimy w dużą kostkę
oprószamy mąką obsmażamy z cebulą
dodajemy liść laurowy ziele angielskie
doprawiamy solą pieprzem papryką zmiażdżonym czosnkiem
podlewamy wodą dusimy do miękkości około 3 godzin
gulasz podajemy purre ziemniaczanym przepis tutaj