Sernik na zimno warstwowy


Sernik na zimno warstwowy

Sernik na zimno warstwowy


Składniki:
1/2 kg serka mascarpone
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 litra śmietany kremówki
6 łyżeczek żelatyny
3 łyżki kakao
ciasteczka delicje
1/2 startej czekolady deserowej

Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno łączymy z serkiem i płynną żelatyną
masę serową mieszamy dzielimy na 2 części do jednej części większej dodajemy kakao mieszamy
formę 25 x 20 wykładamy folią spożywczą układamy delicje
a na nie wykładamy masę serową następnie masę czekoladową wierzch posypujemy startą czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin

Polub Nas

 

Translate