Ciasto kruche z jabłkami i kruszonką
Składniki:
40 dkg mąki pszennej
3 żółtka
1/2 szklanki cukru
2 łyżki śmietany kwaśnej
1 kostka margaryny
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1.5 kg jabłek
Kruszonka "posypka"
1 szklanka mąki
10 dkg masła
1/2 szklanki cukru pudru
składniki kruszonki dokładnie mieszamy
Wykonanie:
mąkę z margaryną siekamy nożem
Składniki:
40 dkg mąki pszennej
3 żółtka
1/2 szklanki cukru
2 łyżki śmietany kwaśnej
1 kostka margaryny
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1.5 kg jabłek
Kruszonka "posypka"
1 szklanka mąki
10 dkg masła
1/2 szklanki cukru pudru
składniki kruszonki dokładnie mieszamy
Wykonanie:
mąkę z margaryną siekamy nożem
dodajemy żółtka śmietanę oraz proszek
ciasto wyrabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto układamy pokrojone a na nie dajemy kruszonkę
pieczemy 50 minut w 180 st
ciasto wyrabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto układamy pokrojone a na nie dajemy kruszonkę
pieczemy 50 minut w 180 st