Polędwiczki wieprzowe na grzance
Składniki: 4 plastry polędwiczek wieprzowych
4 kromki pieczywa
1 cebula
2 łyżki tłuszczu
2 łyżki masła
3 ząbki czosnku
sól pieprz
4 plastry sera mozzarella
liście bazylii
Wykonanie:
kromki chleba opiekamy nacieramy czosnkiem smarujemy masłem
opłukane mięso delikatnie rozbijamy
oprószamy solą pieprzem czosnkiem
smażymy na bardzo gorącym tłuszczu po 3 minuty z każdej strony
cebule kroimy osobno podsmażamy
na każdej kromce pieczywa kładziemy cebule polędwiczkę ser
zapiekamy w piekarniku 200 st aż ser się stopi
smażymy na bardzo gorącym tłuszczu po 3 minuty z każdej strony
cebule kroimy osobno podsmażamy
na każdej kromce pieczywa kładziemy cebule polędwiczkę ser
zapiekamy w piekarniku 200 st aż ser się stopi