Racuchy z rabarbarem
Składniki:
3 szklanki mąki
3 szklanki mąki
3 jajka
2 szklanki jogurtu
lub kwaśnego mleka
1 cukier waniliowy
4 łyżki cukru
1 łyżeczka sody
Rabarbar
20 dkg rabarbaru
cukier puder
szczypta soli
olej
Wykonanie:
jogurt mieszamy z mąką dodajemy jajka oba cukry sodę
ciasto dokładnie wyrabiamy robotem
dodajemy pokrojony rabarbar szczyptę soli
racuszki smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron
posypujemy cukrem pudrem
2 szklanki jogurtu
lub kwaśnego mleka
1 cukier waniliowy
4 łyżki cukru
1 łyżeczka sody
Rabarbar
20 dkg rabarbaru
cukier puder
szczypta soli
olej
Wykonanie:
jogurt mieszamy z mąką dodajemy jajka oba cukry sodę
ciasto dokładnie wyrabiamy robotem
dodajemy pokrojony rabarbar szczyptę soli
racuszki smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron
posypujemy cukrem pudrem