Mój kanał na YouTube

Translate

Gołąbki z kaszy gryczanej i wołowego mięsa


Gołąbki z kaszy gryczanej i wołowego mięsa
Gołąbki z kaszy gryczanej i wołowego mięsa

Składniki:
1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej
1 główka młodej kapusty
1/2 kg mięsa mielonego wołowego
sól pieprz czosnek majeranek
2 łyżki masła
1 cebula
2 szklanki bulionu

Wykonanie:
kapustę gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie oddzielamy po kolei liście
Kasze gotujemy na sypko przepis tutaj
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy dodajemy mięso kaszę
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem majerankiem farsz mieszamy
rozkładamy liście kapusty dajemy farsz zwijamy powtarzamy do wyczerpania składników
gołąbki układamy w garnku podlewamy bulionem gotujemy około 1 godziny pod przykryciem