Racuchy jogurtowe
Składniki:
2.5 szklanki mąki
2 jajka
2 szklanki jogurtu
1 cukier waniliowy
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki sody
cukier puder
szczypta soli
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
jogurt łączymy z mąką dodajemy jajka oba cukry
ciasto wyrabiamy robotem na koniec dodajemy sodę szczyptę soli
racuszki kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
2 jajka
2 szklanki jogurtu
1 cukier waniliowy
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki sody
cukier puder
szczypta soli
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
jogurt łączymy z mąką dodajemy jajka oba cukry
ciasto wyrabiamy robotem na koniec dodajemy sodę szczyptę soli
racuszki kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
wierzch posypujemy cukrem pudrem