Składniki:
5 jajek
5 łyżek mąki
5 łyżek cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Kokos
5 białek
3/4 szklanki cukru pudru
20 dkg kokosu
Krem
1.5 szklanki mleka
1 budyń
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru
1 czekolada
1 łyżka kakao
1 puszka ananasa
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30
wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 25 minut
Kokos
białka ubijamy z cukrem na sztywno
Kokos
białka ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy kokos masę mieszamy
formę wykładamy papierem do pieczenia dajemy masę kokosową
formę wykładamy papierem do pieczenia dajemy masę kokosową
pieczemy w 180 st na złoty kolor
Krem
budyń gotujemy na mleku
Krem
budyń gotujemy na mleku
dodajemy kakao i czekoladę mieszamy studzimy
masło ucieramy z cukrem do białości
masło ucieramy z cukrem do białości
dodajemy zimny budyń masę ucieramy na puszysty krem
dodajemy pokrojonego ananasa mieszamy
biszkopt smarujemy kremem przykrywamy ciastem kokosowy
dodajemy pokrojonego ananasa mieszamy
biszkopt smarujemy kremem przykrywamy ciastem kokosowy