Składniki:
2 czekolady
1 kostka masła
1.5 szklanki mąki
1 szklanka cukru
6 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
200 ml śmietany 30%
1 śmietan fix
2 czekolady
2 łyżki cukru pudru
duża garść płatków migdałowych
Wykonanie:
czekoladę łamiemy na kawałki rozpuszczamy
dajemy do miseczki i na garnek z gotującą się wodą
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę rozpuszczone masło czekoladę
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 22 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 22 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 30 minut
Krem
śmietankę gotujemy dodajemy cukier kawałki czekolady mieszamy
zimną masę czekoladową dokładnie ubijamy dosypujemy śmietan fix
Ciasto kroimy na pół smarujemy kremem
Krem
śmietankę gotujemy dodajemy cukier kawałki czekolady mieszamy
zimną masę czekoladową dokładnie ubijamy dosypujemy śmietan fix
Ciasto kroimy na pół smarujemy kremem
wierzch smarujemy kremem
posypujemy płatkami migdałowymi
posypujemy płatkami migdałowymi