Kurczak z ryżem szpinakowym
Składniki:
4 udka z kurczaka
2 woreczki ryżu
Szpinak
30 dkg szpinaku świeżego
[ lub mrożony]
5 ząbków czosnku
2 łyżki masła
sól pieprz oregano
Wykonanie:
opłukane udka osuszamy nacieramy :
solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem oregano
dajemy do lodówki na 2 godziny
pieczemy około 50 minut w 190 st
Ryż
ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu
lub Ryż na sypko przepis tutaj
Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy
Ryż
ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu
lub Ryż na sypko przepis tutaj
Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy
podsmażamy na maśle miksujemy dajemy do ryżu
doprawiamy solą zmiażdżonym czosnkiem mieszamy
ryż podajemy z udkami
ryż podajemy z udkami