Filet z kurczaka w sezamowej panierce
Składniki:
3 filety z kurczaka
2 duże jajka
10 dkg sezamu
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 ząbki czosnku
3 cm imbiru
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki soku z cytryny
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
umyte filety z kurczaka kroimy na podłużne paski
doprawiamy sosem sojowym zmiażdżonym czosnkiem imbirem sokiem z cytryny
mięso zostawiamy w lodówce na 2 godziny
obie mąki mieszamy z ziarnem sezamu
mięso zostawiamy w lodówce na 2 godziny
obie mąki mieszamy z ziarnem sezamu
kawałki mięsa zanurzamy w jajku następnie w panierce sezamowej
smażymy na złoty kolor z obu stron
smażymy na złoty kolor z obu stron