Udziec z indyka zwijany
Składniki:
80 dkg udźca z indyka
1 cebula
sól pieprz słodka papryka
3 łyżki musztardy
10 dkg boczku wędzonego
Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy usuwamy kości formujemy prostokąt rozbijamy
oprószamy solą pieprzem papryką
płat mięsa smarujemy musztardą posypujemy cebulą układamy plasterki boczku
mięso ściśle zwijamy obwiązujemy sznureczkiem
pieczemy w 190 st ponad godzinę
podczas pieczenia mięso polewamy powstałym sosem
Składniki:
80 dkg udźca z indyka
1 cebula
sól pieprz słodka papryka
3 łyżki musztardy
10 dkg boczku wędzonego
Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy usuwamy kości formujemy prostokąt rozbijamy
oprószamy solą pieprzem papryką
płat mięsa smarujemy musztardą posypujemy cebulą układamy plasterki boczku
mięso ściśle zwijamy obwiązujemy sznureczkiem
pieczemy w 190 st ponad godzinę
podczas pieczenia mięso polewamy powstałym sosem