Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
4 łyżki oleju
3 jajka
szczypta soli
Farsz:
60 dkg pieczarek
10 dkg sera żółtego
1 cebula
sól pieprz
2 ząbki czosnku
Wykonanie:
mieszamy mąkę mleko wodę olej jajka
ciasto zostawiamy na 30 minut
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
4 łyżki oleju
3 jajka
szczypta soli
Farsz:
60 dkg pieczarek
10 dkg sera żółtego
1 cebula
sól pieprz
2 ząbki czosnku
Wykonanie:
mieszamy mąkę mleko wodę olej jajka
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz:
pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach podsmażamy z cebulką
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
do zimnych dodajemy pokrojony ser farsz mieszamy
na usmażone naleśniki nakładamy farsz zwijamy
zapiekamy w piekarniku 200 st lub obsmażamy na patelni
Farsz:
pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach podsmażamy z cebulką
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
do zimnych dodajemy pokrojony ser farsz mieszamy
na usmażone naleśniki nakładamy farsz zwijamy
zapiekamy w piekarniku 200 st lub obsmażamy na patelni