Ciasto " Łabędzi puch"


Ciasto " Łabędzi puch"

Składniki:
7 jajek
7 łyżek mąki
7 łyżek cukru
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem
2 bułki
2 szklanki mleka
1.5 kostki masła
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 słoik dżemu z czarnej porzeczki
5 dkg kokosu

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy po łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy przekładamy do formy 25 x 30
wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w 180 st około 35 minut

Krem
mleko gotujemy dodajemy bułki masę mieszamy studzimy
masło ucieramy z obiema cukrami do białości
dodajemy po łyżce zimnej masy bułczanej ucieramy na puszysty krem
biszkopt kroimy na pół smarujemy dżemem dajemy krem
przykrywamy biszkoptem smarujemy kremem posypujemy prażonym kokosem
[kokos prażymy na suchej patelni na złoty kolor]