Gołąbki w kapuście pekińskiej
Składniki:
10 dkg ryżu [w woreczku]
1 kapusta pekińska
1/2 kg mięsa mielonego
sól pieprz czerwona papryka
1 ząbek czosnku
2 łyżki masła
1 cebula
bulion
Wykonanie:
opłukaną kapustę pekińską gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie oddzielamy kolejno liście
ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle
do mięsa dajemy sól pieprz ryż cebulę czosnek
do mięsa dajemy sól pieprz ryż cebulę czosnek
farsz dokładnie mieszamy
rozkładamy liście kapusty dajemy farsz
rozkładamy liście kapusty dajemy farsz
ściśle zwijamy powtarzamy do wyczerpania składników
układamy w garnku podlewamy bulionem
układamy w garnku podlewamy bulionem
dusimy około 30 minut pod przykryciem
podajemy z sosem pomidorowym przepis tutaj
podajemy z sosem pomidorowym przepis tutaj