Ciasto czekoladowe z kremem

Ciasto czekoladowe z krememCiasto czekoladowe z kremem

Składniki:
2 szklanki mąki
3/4 kostki margaryny
4 jajka
1/2 szklanki mleka
1.5 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1 budyń czekoladowy

Krem
1.5 kostki masła
1 szklanka kwaśnej śmietany
1 szklanka cukru pudru
1 łyżka kakao
2 paczki delicji
5 łyżek krojonych migdałów

Wykonanie:
mąkę przesiewamy z proszkiem kakao i budyniem
masło ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy po jednym jajku nadal ucieramy
dosypujemy mąkę dolewamy porcjami mleko
ciasto mieszamy przekładamy do formy 25 x 30
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 190 st około 50 minut

Krem
masło z cukrem ucieramy do białości
dolewamy porcjami śmietanę ucieramy na puszysty krem
dzielimy na 2 części do jednej części dodajemy kakao krem mieszamy
ciasto kroimy na pól smarujemy kremem układamy delicje
wierzch ciasta smarujemy kremem kakaowym
posypujemy krojonymi migdałowymi

Polub Nas

 

Translate