1 pietruszka
kawałek selera
1 marchewka
1 marchewka
sól pieprz majeranek
Grzanka
4 kromki pieczywa
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
pieczywo opiekamy na złoty kolor polewamy oliwą nacieramy czosnkiem
4 kromki pieczywa
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
pieczywo opiekamy na złoty kolor polewamy oliwą nacieramy czosnkiem
Wykonanie:
opłukaną ciecierzycę zalewamy wodą moczymy na noc
płuczemy ponownie zalewamy wodą gotujemy około 1.5 godziny
płuczemy ponownie zalewamy wodą gotujemy około 1.5 godziny
ziemniaki marchewkę seler kroimy w kosteczkę zalewamy wywarem gotujemy 25 minut
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem majerankiem
dodajemy ciecierzycę zupę miksujemy
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem majerankiem
dodajemy ciecierzycę zupę miksujemy