Galaretka z szynką i jajkami
Składniki:
20 dkg szynki w plasterkach
1/2 brokuł
1 marchewka
5 jajek
2 łyżki majonezu
1 łyżka chrzanu
sól pieprz
1 cytryna
2 ząbki czosnku
1/2 litra bulionu
5 łyżeczek żelatyny
Wykonanie:
opłukany brokuł dzielimy na różyczki
Składniki:
20 dkg szynki w plasterkach
1/2 brokuł
1 marchewka
5 jajek
2 łyżki majonezu
1 łyżka chrzanu
sól pieprz
1 cytryna
2 ząbki czosnku
1/2 litra bulionu
5 łyżeczek żelatyny
Wykonanie:
opłukany brokuł dzielimy na różyczki
gotujemy 10 minut w osolonej wodzie
marchewkę obieramy kroimy w plasterki gotujemy 10 minut
jajka gotujemy na twardo obieramy kroimy na pół
majonez łączymy z chrzanem smarujemy plasterki szynki
bulion zagotowujemy doprawiamy solą czosnkiem sokiem z cytryny
dodajemy żelatynę mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
formę wykładamy folią spożywczą
marchewkę obieramy kroimy w plasterki gotujemy 10 minut
jajka gotujemy na twardo obieramy kroimy na pół
majonez łączymy z chrzanem smarujemy plasterki szynki
bulion zagotowujemy doprawiamy solą czosnkiem sokiem z cytryny
dodajemy żelatynę mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
formę wykładamy folią spożywczą
układamy jajka marchewkę brokuł ruloniki szynki
zalewamy żelatyną dajemy do lodówki na kilka godzin
zalewamy żelatyną dajemy do lodówki na kilka godzin