Rolada z kremem kokosowym
Składniki:
5 jajek
5 łyżek mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżek cukru
Masa:
20 dkg kokosu
2 szklanki kwaśnej śmietany
1 szklanka cukru pudru
1/2 cytryny
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy przekładamy na blaszkę 30 x 35
wyłożoną papierem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy przekładamy na blaszkę 30 x 35
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st 20 minut
ciasto zwijamy w rulon z papierem zostawiamy do ostygnięcia
Krem:
kokos mieszamy z cukrem śmietaną sokiem z cytryny
masę mieszamy zostawiamy na 2 godziny
roladkę odwijamy z papieru smarujemy kremem zwijamy
ciasto zwijamy w rulon z papierem zostawiamy do ostygnięcia
Krem:
kokos mieszamy z cukrem śmietaną sokiem z cytryny
masę mieszamy zostawiamy na 2 godziny
roladkę odwijamy z papieru smarujemy kremem zwijamy