Mój kanał na YouTube

Translate

Kwaśnica

KwaśnicaKwaśnica

Składniki:
30 dkg mięsa wołowego
2 łyżki mąki
1/2 kg kapusty kiszonej
1 cebula
4 ziemniaki
1 marchewka
2 łyżki masła
3 ziele angielskie
2 liść laurowy
sól pieprz kminek maggi

Wykonanie:
opłukane mięso kroimy w kostkę podsmażamy z cebulą
podlewamy 1.5 litra gorącej wody gotujemy godzinę
dajemy ziemniaki marchewkę 
doprawiamy solą pieprzem magii
dajemy ziele angielskie liść laurowy majeranek kminek 
gotujemy 25 minut pod przykryciem
kapustę kiszoną kroimy gotujemy osobno 
całość łączymy z warzywami
z masła mąki robimy zasmażkę rozprowadzamy wywarem mieszamy
dodajemy zasmażkę kwaśnicę zagotowujemy