Dorsz zapiekany z cebulą
Składniki:
80 kg filetu z drosza
3 cebule
4 łyżki oliwy
1/2 cytryny
sól pieprz tymianek
Wykonanie:
umyty filety z dorsza kroimy na kawałki osuszamy
doprawiamy solą pieprzem skrapiamy sokiem z cytryny
rybę dajemy do lodówki na 30 minut
do naczynia żaroodpornego dajemy pokrojoną cebule
układamy kawałki ryby polewamy oliwą posypujemy ziołami
zapiekamy 25 minut w 180 st
Składniki:
80 kg filetu z drosza
3 cebule
4 łyżki oliwy
1/2 cytryny
sól pieprz tymianek
Wykonanie:
umyty filety z dorsza kroimy na kawałki osuszamy
doprawiamy solą pieprzem skrapiamy sokiem z cytryny
rybę dajemy do lodówki na 30 minut
do naczynia żaroodpornego dajemy pokrojoną cebule
układamy kawałki ryby polewamy oliwą posypujemy ziołami
zapiekamy 25 minut w 180 st